És megint jött Rooney

Munkatársunktól
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt is mondhatjuk, két Premier League-csapat összecsapása, de annak sokkal jobb a kicsengése, hogy a 2008-as Bajnokok Ligája-döntő visszavágója. Három éve a moszkvai finálét 1-1 után 11-esekkel a Manchester United nyerte meg a Chelsea ellen, az idei kiírásban pedig a negyeddöntőben került össze a két angol sztárgárda. A tegnapi első, londoni felvonáson a 24. percben az MU szerzett vezetést: a 37 évesen is elnyűhetetlen Giggs a bal oldalon tanítani való módon vette le Carrick hajszálpontos keresztlabdáját, betört a tizenhatoson belülre, az alapvonal közeléből visszagurított a legfőbb gólfelelős Rooney elé, aki mintegy 10 méterről lőtt a kapuba, a bal kapufa segítségével (0-1). A Chelsea számára ismerős volt a helyzet, mert a márciusi 1-jei bajnoki meccsen is Rooney góljával vezetett a Manchester a Stamford Bridge-en, de a házigazda akkor 2-1-re fordított. Most is nagy erőket mozgósított, az első játékrész utolsó percében Fernando Torres eltalálta a kapufát, Lampard ismétlését pedig Evrának kellett mentenie a gólvonalon. A Chelsea fordulás után is csak helyzetekig jutott, Drogba és Essien lábbal, Torres fejjel veszélyeztetett, mindhiába, Van der Sar kapuja ezen az estén bevehetetlennek bizonyult. A Manchester United az idegenbeli 1-0-s győzelmével lépéselőnybe került, de azért nem nyugodhat meg teljesen.
A nap másik mérkőzésén a Barcelona Iniesta és Daniel Alves góljaival már az első félidőben 2-0-ra vezetett a Sahtar Doneck ellen, fordulás után Piqué is betalált, ezután Rakickij szépített, de Keita egy percen belül válaszolt, a hajrában pedig még Xavi is eredményes volt, a Barca 5-1-re nyert.
BL-negyeddöntő, első mérkőzések: Chelsea–Manchester United 0-1, Barcelona–Sahtar Doneck 5-1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.