Évtizedekig hiánycikk lesz az energia

Hírösszefoglaló
2011. 04. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megháromszorozódik a világ energiaigénye 2050-ig az ezredfordulós felhasználási szinthez képest – állítja a Shell legfrissebb elemzése. A brit–holland olajtársaság alelnöke, Jeremy Bentham a budapesti Energia Dialógus konferencián az MTI szerint kiemelte, hogy várakozásaik alapján továbbra sem sikerül feloldani ezt a problémát. Pedig a műszaki fejlesztéseknek köszönhetően húsz százalékkal hatékonyabb lesz az energiafelhasználás, a kínálat pedig ötven százalékkal emelkedik. Ezzel együtt 2050-ben annyi energia hiányzik majd a piacról, mint amennyit 2000-ben használt a világ.
A megbeszélésen Mechthild Wörsröder, az Európai Bizottság energiaügyi igazgatóságának osztályvezetője arról számolt be, hogy őszre elkészül a bizottság évszázad közepéig szóló energetikai útiterve, de előtte még az idén májusban Gödöllőn egyeztetnek a tagországok illetékesei. Magyarország hamarosan elkészíti a 2030-ig szóló energetikai tervét, amelynek középpontjában az épületek energiafelhasználásának csökkentése, valamint a megújuló energia részarányának növelése áll – foglalta össze a hazai elképzeléseket Kovács Pál helyettes államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.