Fegyház a gyilkos rendőrnek

Hírösszefoglaló
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta tegnap a Szegedi Ítélőtábla Szécsi Balázs nyugalmazott kecskeméti rendőrt, aki 2009 nyarán tizenöt késszúrással meggyilkolta a feleségét – adta hírül a távirati iroda. A táblabíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, és előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek az ötvenhat éves vádlottat.
Szécsi Balázs és a későbbi áldozat 1978-ban házasodott össze, de kapcsolatuk nem sokkal később megromlott, miután a férfi nyugdíjba ment. A házaspárnak rendszeres anyagi vitáik voltak, és az asszony szerint férje gyakran ivott és többször megverte. A vád egyik tanúja szerint Szécsi egyszer azzal fenyegette nejét, hogy „rendőr voltam, nekem semmi bajom nem lehet, ha megöllek”. Időközben a nő szexuális kapcsolatot létesített egy másik férfival, 2009 nyarán pedig időnként édesanyjánál aludt. Augusztus 24-én a vádlott telefonon kereste a nőt azzal, hogy este hatig döntse el, hazaköltözik-e hozzá. Délután a felesége által üzemeltetett csemegebolthoz ment. Az üzletbe hat órakor már egy maga elé szegezett késsel lépett be, a sértettet keresve, miközben az ott tartózkodók segítségért kiabálva kimenekültek az utcára. A férfi beszorította a nőt az eladópult mögé, majd meggyilkolta az aszszonyt, és elmenekült. A vádlott a bűncselekmény után három órával feladta magát a rendőrségen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.