Feljelentés a Fradi-pálya eladása miatt

Munkatársunktól
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. annak a vizsgálatnak a lezárásaként, amelyben a cég korábbi vezetői által a Fradi-pálya értékesítéséről kötött szerződést vizsgálták. Közleményük szerint a zrt. jelenlegi vezetése az ellenőrzés dokumentumaiban szereplő megállapítások alapján döntött úgy, hogy megteszi a jogi lépéseket. A vizsgálati jelentés ugyanis megállapította, hogy a vevő adásvételi szerződésben foglalt stadionfelújítási kötelezettsége többek között azért nem teljesült, mert a szerződés nem tartalmaz az MNV javára semmilyen biztosítékot, amellyel érdekeltté tehette volna a vevőt a stadionfelújítás teljesítésében. Az adásvételi szerződés ilyen tartalommal történt megkötése miatt a cég álláspontja szerint súlyos felelősség terheli a korábbi vezetést, közöttük elsősorban azokat, akik a szerződést aláírták, valamint az értékesítési eljárást felügyelték – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.