Föld napja, húsvétváró a Rexnél

Nagy Áron
2011. 04. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész napos műsorral és virtuális örökbefogadással emlékezik ma a Föld napjáról a Rex Kutyaotthon Alapítvány – közölte Szekszárdi Zsuzsanna kommunikációs vezető. Elmondta, rendezvényüket egyúttal húsvétvárónak is szánják, ezt tükrözi a program is. Az ingyenes műsor délelőtt 10 órakor kezdődik az Állatszigeten (Bp. IV., Óceánárok utca 33.). Kollányi Ágoston, a Delta rendezőjének beköszöntője után a Mit tudsz a húsvétról? című kvízjátékban vehetnek részt a látogatók, majd fél 11-től Fritz, a Rex állatnevelője vezetésével mutatkoznak be az alapítvány tanodájának ebnövendékei. Tizenegy órától Harangi Szabolcs geológus-vulkanológus a tűzhányókról tart előadást, ezt vetélkedők és kutyabemutatók követik. A Pentaton együttes 15 órakor lép színpadra, és népzenei produkciójuk után Kollányi Ágoston következik ismét – a pódiumbeszélgetés témáját Földünk és a természetfilmezés adja. Szekszárdi Zsuzsanna hozzátette: a színpadi programok mellett egész napos kézműves-foglalkozással, lovaglással és finom étekkel igyekeznek a vendégek kedvére tenni. A Rex Alapítvány örökbefogadó pultjánál pedig azokat várják, akik jelképesen szeretnének egy négylábú gazdájává válni. Az alapítványnak, amely 2010-ben az iszapkatasztrófa helyszínéről 38 kutyát, 43 macskát, és 100-nál is több háztáji állatot menekített ki, a személyi jövedelemadó 1 százaléka is felajánlható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.