Fúziós zenével indul az április

Klementisz Réka
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eger április elején stílusosan azzal bolondozik, hogy elegyíti az autentikus népzenét a kortárs alter-elektronikus szcénával, így az Egri Tavaszi Fesztivál napernyője alatt megrendezett Ethno Funk Fesztivál igazi izgalmakat ígér a hónap első két napjára.
A mai és holnapi zenei elegy fénypontja a helyiek büszkesége, a Kerekes Band tizenöt éves jubileumi koncertje lesz, a csapat egyben a fesztivál névadója és házigazdája is. A jubileum kedvéért Pély Barna, a hazai diszkó-funk celebje is beszáll az egri együttesbe.
Az Ethno Funkon az erdélyi Szászcsávási Zenekar, a James Brown-i, Miles Davis-i hagyományokat az afrikai etnóval ötvöző nigériai Oleku Band mellett fellép a lassan slágergyárossá avanzsáló Zagar. Az Ethno Funk Fesztivál programjait a Bartakovics Béla Művelődési Központban és a Hotel Egerben tartják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.