Gránát egy zuglói templomnál

Zugló polgármestere megdöbbentőnek és gyalázatosnak nevezte, hogy valaki kézigránátot helyezett el tegnap a Kassai téri templom lépcsőjére. Papcsák Ferenc a helyszínen azonnali biztonságvédelmi intézkedéseket ígért.

Vigh Dániel
2011. 04. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kézigránátot talált a zuglói Kassai téri templom hátsó bejáratának lépcsőin tegnap délben egy járókelő, aki azonnal értesítette a rendőrséget – közölte lapunkkal a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Sass Oszkár elmondta, a nagy erőkkel kiérkező rendőrök a helyszínt és a Kacsóh Pongrác úti felüljárót is lezárták, majd biztonságvédelmi okokból két ház több lakásából kiköltöztették a lakókat. A kiérkező tűzszerészek a gránátot hatástalanították és elszállították, a lakosok délután kettő körül visszatérhettek otthonaikba. A templomban a virágvasárnapi szentmisén több száz hívő tartózkodott. A rendőrség ismeretlen tettes ellen robbanószerrel, robbanóanyaggal való visszaélés miatt indított nyomozást – tette hozzá a sajtóügyeletes. Az ügy esetleges politikai illetve vallási összefüggéseit, valamint az elkövető motivációját firtató kérdésünkre egyelőre nem kívánt nyilatkozni a rendőrség.
Zugló polgármestere tegnapi közleményében megdöbbentőnek és gyalázatosnak nevezte az esetet. Papcsák Ferenc azonnali biztonságvédelmi intézkedéseket, a rendvédelmi szervekkel, a kerületőrséggel és a polgárőrséggel karöltve fokozott közterületi jelenlétet ígért. A polgármester a helyszínen kijelentette: mindent megtesznek a kerületben élő békés polgárok védelmében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.