Habverővel forradalmat

Körmendy Zsuzsanna
2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor az ATV-n szerda este tragikusan komoly arccal, homlokán a gond redőivel elemezte néhány frusztrált baloldali, hogy mik az esélyei egy előre hozott választásnak 2012-ben, arra gondoltam, valóságérzékelésük kifordult sarkaiból a gyűlölettől. Ki akar Magyarországon előre hozott választásokat Bauer Tamáson, Ágh Attilán és néhány barátján kívül? Meg lehet kérdezni az embereket, hogy mit akarnak, el fogják mondani: rendesen fizető munkahelyet, nagyobb nyugdíjat, rezsiköltség-csökkenést, nagyobb lakást, több gyereket, kevesebb adósságot, talpig becsületes képviselőket, jobb ízű kolbászt, nem morzsáló kenyeret, az osztráknál olcsóbb magyar tejet – de előre hozott választásokat? Minek? Hiszen alig várták a 2010-es országgyűlési választásokat, hogy tűnjön el végre az enyveskezű szocialista–szabad demokrata garnitúra, és jöhessen a Fidesz!
Csak nem azt képzelik Bauer Tamásék, hogy lesz ember, aki rájuk szavaz? Meg hát mire is szavazna? Egy füstköddé vált pártra? Vagy a romokban lévő szocialistákra? Netán a Cohn-Benditet meghívó LMP-re? Az országnak nem az a baja, hogy nem a szocialisták vannak a kormányrúdnál, hanem hogy nyolc évig ők voltak. Nem az a bajunk, hogy a Fidesz van kormányon, hanem hogy olyan lezüllesztett állapotban kapta meg az országot, hogy a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem tudja olyan ütemben megszervezni a talpra állást, mint szeretnénk. Ki szavazna 2012-ben a szocialistákra? Ki szavazna azokra, akik nyakig ültek a korrupcióban, az offshore-ozásban, a pályázati és egyéb pénzek lenyúlásában? Nehogy azt gondolják az előre hozott választásokról álmodó balliberális értelmiségiek, hogy az emberek nem veszik észre: legalább másfél éve, tehát még a választások előtti időktől minden hétre jut egy korrupciós vagy csalási ügy. Bizony, ma leginkább ez a ránk maradt disznóól a baloldali hagyomány. Csekély vigasz, hogy havonta vonulnak volt tisztségviselők, magas jövedelmű állások elfoglalói a börtönbe. A pénzek eltűntek, kártételeik nyoma itt maradt.
Mit remél ez a társaság az előre hozott választásoktól? Maximum a Fideszt betonozná be egy új választással 2016-ig, pedig, gondolom, nem ez lenne a célja. Vérszemet kaptak attól, hogy a kormányerők népszerűsége valamelyest csökkent? Anynyit nem csökkent, hogy ők nyeregbe kerülhetnének.
A klubrádió egyik hallgatója megkérdezte a műsorvezetőt, mikor lesz már forradalom. Már az is sokat elárul a betelefonálóról, hogy erről a megsejthetetlen történésről Bolgár Györgytől akarta megtudni az igazságot. Bolgár, a delphói jós visszakérdezett: „De mi van, ha véletlenül akár forradalmi vagy akárcsak abszolút demokratikus és békés úton mégiscsak kétharmadhoz jut a mostani ellenzék?”
Nekem leginkább ez az árulkodó „akár forradalmi” kitétel ragadta meg a fantáziámat. Lehet forradalmi úton jutni kétharmados többséghez? Az nem terror, tessék mondani? Csak a fogalmak tisztázása végett: a Fidesz nem „forradalmi úton jutott” kétharmados többséghez, hanem kétharmados többséggel nyert a demokratikus választásokon, s ezáltal forradalmat csinált. Nagy különbség. (Csak nem új taxisblokád szerveződik valahol?)
Ha a baloldal forradalmi úton jut többséghez, ott pofonok csattannak el, és vér folyik. (Lásd: kékcédulás választások). Ha tehát Bolgár György ijesztgetni akarja a békés magyar lakosságot azzal, hogy a baloldal „akár” forradalmi úton szerez kétharmadot (netán statáriummal?), ám csak tegye. Mondja el még sokszor a klubrádióban, hogy mindenkiben tudatosuljon: mindent meg kell tennünk azért, hogy az a baloldal, amely csontig eladósította az országot, legalább két ciklusig ne kapja vissza a hatalmat.
Ha meg addig talpra állunk, minek is szavaznának rájuk az emberek? Hiszen újból csak azt tennék, amit eddig: megahiteleket vennének fel, és saját zsebre dolgoznának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.