Hiányolják a tanárok a párbeszédet

2011. 04. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bírálta a kormányt a két tanári szakszervezet. A Pedagógusok Demokratikus Szervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szervezete (PSZ) szerint nincs párbeszéd a kormányzat és a szakmai szervezetek között. Felrótták, hogy a kabinet hivatalba lépése óta a pedagógusok nem érzékelnek kedvező változásokat.
– Egyeztetés helyett csak a közoktatás szereplőinek életét alapvetően befolyásoló diktátumokkal szembesülünk. A közoktatási törvény tervezetéről utoljára februárban tárgyaltunk, az oktatást érintő intézkedéseket pedig a szakmai szervezetek előzetes tájékoztatása nélkül a gazdasági tárca jelenti be – mondta lapunknak Mendrey László, a PDSZ elnöke. A szombati, uniós szakszervezeti demonstráció kapcsán kijelentette: mintegy 30 ezer résztvevőt várnak, s ezen mindkét tanári érdekképviselet részt vesz, tüntetve a megszorítások, a hazaiak ellen is.
Galló Istvánné, a PSZ elnöke a pedagógusokat hátrányosan érintő változások között említette az egykulcsos adót, a táppénzcsökkentést. Elfogadhatatlannak nevezte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár kijelentését, miszerint minden eszközt megadnak az egyházi iskolák gyarapodásáért. Gallóné szerint inkább az oktatási intézmények finanszírozásának kiszámíthatóságára törekedjenek, hogy ne kelljen azokat az egyháznak átadni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.