Improvizatív szimfóniák

R. Kiss Kornélia
2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Profizmus és nyitottság jellemzi az együttest a megalakulása óta, s ott lavírozik valahol a kortárs klasszikus zene és a jazz határvonalán. Ma este ezúttal egy világhírű amerikai szaxofonos, Rick Margitza közreműködésével adnak lemezbemutató koncertet a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A Fekete-Kovács Kvintett és a Pannon Filharmonikusok friss jazzszimfonikus albuma tavaly jelent meg, és márciusban a Fonogram-gálán el is nyerte az év hazai jazzalbumának járó díjat. Fekete-Kovács Kornél Liszt Ferenc-díjas zeneszerző-trombitaművészt a Modern Art Orchestra vezetőjeként általában nagyzenekari munkáiról ismerik, de érdemes betekinteni abba a másik világába is, amelyet Bolla Gáborral, Szakcsi Lakatos Róberttel, Soós Mártonnal, Mohay Andrással és a pécsi szimfonikusokkal hozott létre. A detroiti születésű sztárvendég Margitza az eredeti lemezfelvételen nem szerepel, így a ma esti koncert az albumot jól ismerőknek is tartogat meglepetéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.