Kapaszkodó Szolnok és Vasas-bravúr

Munkatársunktól
2011. 04. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

NB I., 23. forduló:
Szolnok–Újpest 1-0 (1-0), Tiszaligeti stadion, 2000 néző, jv.: Radványi. Gólszerző: Fitos (31.).
Ferencváros–Vasas 0-1 (0-0), Albert-stadion, 5000 néző, jv.: Garcia. Gólszerző: Maróti (78. – öngól).


A labdarúgó NB I 23. fordulójának tegnapi nyitómérkőzésén a sereghajtó Szolnok bizonysággal szolgált arra, hogy a legutóbbi hazai meccsén nem a véletlen műve volt a listavezető Videoton elleni pontszerzése (1-1). Ezúttal ugyanis a Tiszaligeti stadionban az Újpest a fehérváriaknál is rosszabbul járt, a házigazda Fitos góljával 1-0-ra legyőzte a lila-fehéreket; a játék képe és a helyzetek alapján teljesen megérdemelten. A kapaszkodó Szolnok azonban még így is csak 17 ponttal rendelkezik, előtte a másik kieső helyen álló Siófoknak 23, a jelen állás szerint bennmaradó MTK-nak 24 pontja van.
A Ferencváros az esti, Vasas elleni találkozója kezdetéig már 38-at gyűjtött a tabella második helyét elfoglalva, a vendégek a 29 ponttal voltak kilencedikek, így az Albert-stadionban a papírforma hazai sikert ígért. Ehhez képest a 25. percben a vendégektől a kiugró Ferenczi ajtó-ablak helyzetben hibázott, 13 méterről Haber kapusba lőtt. A zöld-fehérek az első játékrészben nem tudtak mit kezdeni az ellenfelükkel, fordulás után azonban nagyobb erőket mozgósítottak. Az 52. percben Józsi 20 méterről lőtt kapura, a labda egy védőt érintve szállt el a bal felső sarok mellett. A 69. percben Németh Gábor bravúrral ütötte ki Maróti 12 méterről, félfordulatból leadott bombáját, majd hat perccel később a Vasas kapusa Schembri 4 méteres lövését is hárította. A 78. percben pedig jött a hideg zuhany a zöld-fehérekre: Lázok szabadrúgása után a menteni igyekvő Maróti a saját kapujába lőtte a labdát a léc alá, s ezzel a találattal 1-0-ra győzött is a Vasas.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.