Kaszparov is gratulált Polgárnak

2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polgár Judit a harmadik helyen végzett a franciaországi Aix-les-Bains-ben megrendezett nyílt sakk Európa-bajnokságon. A magyar nagymesternő legszebb erényeit csillogtatta a 128 résztvevős, 11 fordulós tornán. Végig vállalta a rá jellemző, bátor támadójátékot, csupán három partija végződött döntetlenre. Az sem szegte kedvét, hogy a hatodik fordulóban kikapott az osztrák Raggertől, utána négyes győzelmi sorozattal visszakapaszkodott az élmezőnybe. A szombati, utolsó játéknapon az első helyért mérkőzött az orosz Potkinnal, ám sötéttel ekkor megelégedett a remivel, így 8,5 ponttal zárt.
– Elégedett vagyok a teljesítményemmel, különösen azért, mert szép játszmákat sikerült vezetnem. Három napig Garri Kaszparov (a korábbi világbajnok – a szerk.) is a versenyhelyszínen tartózkodott, a hetedik fordulóban elért győzelmemhez ő is gratulált. A viadal végére elfáradtam, ezért az utolsó játszmában nem akartam kockára tenni az addigi eredményeimet. A harmadik helyezéssel is boldog vagyok – árulta el érdeklődésünkre a világ legjobb női sakkozója.
Sikerével Polgár Judit jogot szerzett az augusztusi, ugyancsak 128 résztvevős, ám kieséses rendszerű Világkupán való indulásra. Ezt a célt az Eb másik három magyar indulója, a hét ponttal zárt Balogh Csaba és Rapport Richárd, valamint a hatpontos Antal Gergely nem tudta teljesíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.