Katasztrófa és összeomlás

A visszavágók formalitásnak tűnnek a labdarúgó Bajnokok Ligája két keddi negyeddöntős találkozója után, hiszen a Real Madrid 4-0-ra verte a Tottenham csapatát, a Schalke pedig 5-2-re ütötte ki a címvédő Internazionalét Milánóban. Katasztrófa és összeomlás – Olaszországban most ezek a legsűrűbben elhangzó szavak, ha a BL a téma

Munkatársunktól
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Esteban Cambiasso szerint a futballban bármi megtörténhet, és ha a Schalkénak kedden sikerült csodát tennie a San Siróban, akkor jövő szerdán az Internek is sikerülhet. Azt, hogy a kék-feketék védője ezt mennyire gondolja komolyan, nem tudhatjuk, de kevesen osztják a véleményét. A címvédő már amúgy is felhasználta az erre a szezonra rendelt csodáját, amikor a nyolcaddöntőben a hazai 0-1 után Münchenben 3-2-re nyert a Bayern ellen; s ezután ki hitte volna Milánóban, hogy egy jóval könnyebbnek ígérkező német ellenfél, a Bundesligában bukdácsoló – igaz, a kupadöntőbe bekerült – Schalke okozza majd a vesztét?
Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy ez történik, Sztankovics hiába szerzett vezetést már az első percben egy elképesztő góllal (a Diego Milito elé kifutó Neuer kapus felszabadító fejesét, mielőtt a labda lepattant volna, a kezdőkörből, ötven méterről vágta be!), a Schalke nem roppant meg, 0-1 után 1-2-ről is egyenlített, fordulás után pedig még háromszor betalált Júlio César kapujába. A németeknek Raúl szerezte meg a vezetést, aki az európai kupaporondon immár hetvenkét góllal áll a mesterlövészek rangsorának élén. „Óriási este volt ez számunkra, nem mindennap érsz el öt gólt a címvédő ellen” – mosolygott a Real Madridtól tavaly kiebrudalt spanyol csatár; az Inter játékosai pedig értetlenül állnak a történtek előtt. Még Chivu kiállítására sem lehet fogni a méretes zakót, mert amikor a 62. percben megkapta a második sárga lapját, már 4-2 volt az állás.
„Totális összeomlás. A németek már az elődöntőben érezhetik magukat” – írja a Corriere dello Sport. „A bajnokokat újra megalázták, a milánói derbi után még egy rémálom” – utal vissza a hét végi, Milannal szemben 3-0-ra elvesztett bajnoki rangadóra a La Gazzetta dello Sport. Bizony nem könnyű most Inter-szurkolónak lenni…
Chivu kiállításával ellentétben Crouch piros lapja a 15. percben Madridban nagyban befolyásolta a Real–Tottenham mérkőzés alakulását, az emberhátrányba került angolok a második félidőben már nem bírták el a hatalmas nyomást. „Nekem is van BL-tapasztalatom arról, milyen nehéz hosszú időn keresztül tíz emberrel játszani, amikor védekezésre vagy kárhoztatva, s ha vesztésre állsz, támadnod kell, csakhogy ezt lehetetlen megvalósítani” – vette kéretlenül is védelmébe a Tottenhamet José Mourinho, a 4-0-s győzelmet aratott spanyolok vezetőedzője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.