Készülőben az adatvédelmi egyezmény

Munkatársunktól
2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tegnapi gödöllői amerikai– európai uniós bel- és igazságügyi miniszteri találkozón teljes volt az egyetértés abban, hogy mind a korrupció, mind a terrorizmus elleni harcban szorosabb együttműködésre van szükség – jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. A miniszterelnök-helyettes a tanácskozó legfontosabb eredményének azt nevezte, hogy hivatalosan is megkezdődtek a tárgyalások az Európai Unió és az Egyesült Államok között kötendő átfogó adatvédelmi egyezményről.
A soros magyar elnökség szakminiszterei azokról az EU-tagállamokról is tárgyaltak az amerikai belbiztonsági, illetve igazságügyi tárca vezetőjével, amelyekkel szemben az az Egyesült Államok még vízumkényszert tart fenn, idetartozik az EU következő félévi soros elnökségét ellátó Lengyelország is.
Robert Wainwright, az EU rendvédelmi ügynöksége, az Europol igazgatója a találkozót követően azt emelte ki, hogy erősebb transzatlanti együttműködésre van szükség a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelemben. Az észak-afrikai eseményekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy azok nyilvánvaló hatással lesznek az unió belső biztonsági helyzetére. Elmondta, hogy az EU-nak együtt kell működnie az észak-afrikai országok hatóságaival és a transzatlanti partnerekkel, hogy meg lehessen birkózni a tömeges bevándorlás jelentette nehézségekkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.