Kiegészítést kérnek a hortobágyi ügyben

2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség. Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és a számvitel rendjének megszegése gyanújával múlt hétfőn ismeretlen tettes ellen a cég jelenlegi ügyvezetője tett feljelentést. Az eljárás lefolytatására a megyei rendőr-főkapitányságot jelölték ki, amelynek 15 napja van a munka elvégzésére. Ezt követően dönti el az ügyészség, hogy elrendeli-e a nyomozást – tudatta Gulyásné Birinyi Ildikó, a megyei főügyészség osztályvezető ügyésze.
Amint arról keddi lapszámunkban beszámoltunk, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez tartozó nonprofit kft. gazdálkodását azután világították át, hogy tavaly októberben Gencsi Zoltánt Gaál Gyula István váltotta a cég ügyvezetői posztján. Az átvilágítás alapján az új ügyvezető ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett. A feljelentés szerint a cég volt vezetői olyan integrációs szerződéseket kötöttek a nonprofit kft.-vel, amelyeket egyik oldalról munkáltatójuk, másik oldalról pedig saját maguk vagy cégük képviselőiként egyaránt aláírtak, s aminek hasznát nem a munkáltató látta, hanem e magánszemélyek, illetve cégeik. A feljelentés adatai azonban nem elegendők annak megítéléséhez, hogy az abban foglalt gyanú alapos-e, ezért rendelték el a feljelentéskiegészítést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.