Kihívó lehet Csáky az MKP tisztújításán

Április 16-án tartja tisztújító kongresszusát a Magyar Koalíció Pártja, s nem kizárt, hogy Csáky Pál korábbi elnök, aki a parlamenti választásokon elszenvedett súlyos vereség után mondott le tisztségéről, megpróbálkozik a visszatéréssel.

Neszméri Sándor
2011. 04. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Koalíció Pártja (MKP) országos tanácsának szombati ülésén derült fény arra, hogy a párt járási konferenciáin négy alapszervezet küldöttsége javasolta Csáky Pál újraválasztását. Igaz, a konferenciákon erről nem született döntés, de tekintettel arra, hogy a volt pártelnök nem utasította vissza a felkérést, a párt alapszabálya értelmében a tisztújító közgyűlésen automatikusan jelöltként szerepel a jelenlegi pártelnökkel, Berényi Józseffel szemben. Az országos tanács a jelölésekkel kapcsolatban nem foglalt állást, ám Berényit a 18 járási szervezet közül tizenegyben jelölték, várható tehát a sikere, annál inkább is, mert a parlamenti választáson elszenvedett súlyos vereség után sikerült talpra állítania a magyar pártot, olyannyira, hogy az a tavaly novemberi helyhatósági választásokon elért eredményével a negyedik legsikeresebb erő lett.
Az MKP országos tanácsa egyébként a közgyűlés előkészítésén túl koncepciót fogadott el a közelgő szlovákiai népszavazással kapcsolatban. A párt kampánya arra összpontosít, hogy a szlovákiai magyarság az őt ért újabb és újabb támadások ellenére bátran vállalja nemzetiségét és anyanyelvét a májusi népszavazás során.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.