Kitüntetés

MN
2011. 04. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Köztársasági Érdemrend polgári tagozatának lovagkeresztje kitüntetést adta át tegnap Budapesten Tytti Isohookana-Asunmaa volt finn kulturális és oktatási miniszternek Németh Zsolt külügyi államtitkár. A volt politikus sokat tett a csángó kultúra védelméért. Az Európa Tanács (ET) kulturális, tudományos és oktatási bizottságának tagja kulturális miniszterként is kiemelt figyelmet tanúsított a kisebbségek, a kis népek és népcsoportok kultúrája iránt. Az ET parlamenti közgyűlésének tagjaként 1999 júliusában felkereste a jelentősebb moldvai csángó településeket. A jogállamiság értékei felett őrködő strasbourgi szervezet kulturális, oktatási és tudományos bizottsága 2001-ben elfogadta Isohookana-Asunmaa jelentéstervezetét a csángó kultúra védelméről. Fotónkon a kitüntetett (jobbról) a Pro Minoritate Alapítvány által szervezett csütörtöki konferencia szünetében Tőkés László európai parlamenti alelnökkel.

Fotó: Székelyhidi Balázs

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.