Kitüntették Senkálszky Endrét

2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője szombaton a kincses városban átnyújtotta Senkálszky Endre színművésznek a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze kitüntetést. A Kolozsvári Állami Magyar Színházban tartott ünnepi eseményen elhangzott: a 97 éves Senkálszky az erdélyi magyar színészi hűség megtestesítője, hiszen 74 éve játszik a világot jelentő deszkákon, ebből pedig az idei a 72. esztendő, amit a kolozsvári teátrumban tölt. „A színház nem kellemes időtöltés, hanem fájdalmas keresés, a rend, a világosság és az igazság keresése” – hangoztatta a kolozsvári társulat örökös tagja, aki 1977-es nyugdíjazása után is megszakítás nélkül folytatta a színészi munkát. A világ legidősebb aktív magyar színművészének tartott Senkálszky – aki a második világháború idején Budapesten is játszott – elmondta: örül, hogy még mindig a színpadon szolgálhatja a magyar színjátszást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.