Korábban is szó volt merényletről

Munkatársunktól
2011. 04. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már tavaly egy Orbán Viktor kormányfő elleni merénylet végrehajtását tervezgette Nyári Zsolt – derült ki a Magyar Demokrata hetilapnak a [email protected]ól küldött üzenetből. A Magyar Hírlap szerint 2010. május 9-én a magát költőnek tartó férfi úgy fogalmazott: „Egy valamit nem tudok, nem is akarok elfogadni. Mégpedig azt, hogy Magyarország miniszterelnöke egy notórius hazudozó legyen. (…) Nincs szükség egy ilyen diktátor jellemű emberre, mint Orbán Viktor. Ezért én most, Nyári Zsolt, a felelősségem teljes tudatában kijelentem, ha Orbán Viktort, mint miniszterelnököt beiktatják, minden erőmmel azon leszek, hogy sikeres merényletet hajtsak végre ellene (…).” Az ügyben feljelentés született, de a rendőrség nem nyomozott. A lapnak Nyári elismerte: ő írta a levelet, ám annak tartalmát később visszavonta.
Nyári neve alatt a Facebookon nemrég az jelent meg: „Ha valaki biztosítaná gyermekem jövőjét, biz Isten kilőném ezeket a tetveket vityával (ti. Orbán Viktorral – a szerk.) az élen.” Előzőleg Dániel Péter ügyvéd bejegyzésében jobboldali politikusokat, újságírókat támadott. Utóbb Dániel közölte: a Fidesz provokációja áll a likvidálásról szóló bejegyzések mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.