Követendő regionális fejlesztés

Hírösszefoglaló
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európai modellé válik a Duna-stratégia, más uniós tagországok is át kívánják venni a magyar elnökség idején formálódó regionális fejlesztési módszert – mondta Martonyi János külügyminiszter tegnap a parlament EU-elnökségi munkacsoportjának ülésén. Martonyi az elnökség eddig elért eredményei és a következő három hónap feladatai kapcsán kiemelte: a Duna-stratégia úgynevezett makroregionális fejlesztési stratégia, amelynek szemléletét mások, a Duna vízgyűjtő területén kívül elhelyezkedő országok és régiók is át kívánják venni.
Pozitív visszajelzéseket kapott az Európai Parlamentben eddigi tevékenységéről a magyar soros EU-elnökség kedden, az első három hónap eredményeit értékelő és a következő negyedév feladatait áttekintő találkozón – számolt be Győri Enikő, az uniós ügyekért felelős államtitkár Strasbourgban az MTI-nek. Az államtitkár leszögezte, az értékelés során egyetlen kritika sem hangzott el a magyar elnökséggel szemben. Győri elmondta, hogy a feladatokat illetően a tagországok kormányait képviselő tanács és az EP közös felelősségére mutatott rá abban, hogy az elnökség kezelte dossziék esetében előrejussanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.