Közös Eb-rendezés a horvátokkal

Munkatársunktól
2011. 04. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kézilabdában ezúttal a pályán kívül is bejött a papírforma: a kontinentális sportági szövetség, az EHF szombati döntése értelmében Magyarország és Horvátország rendezi meg a 2014-es női Európa-bajnokságot. A két ország közös pályázata a török kandidálással szemben nyert, a mérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, Győrben, Veszprémben, illetve Zágrábban, Eszéken és Varasdon vívják majd.
Sinka László, a magyar szövetség elnöke boldogan nyilatkozott a www.handballnet.hu portálnak: „Rendkívül nagy öröm számomra, hogy az emlékezetes, 2004. évi női Európa-bajnokság után tíz évvel ismét vendégül láthatjuk a kontinens legjobb válogatottjait. Ahhoz, hogy minden a terveink szerint alakuljon, időben el kell készülnie a Győrbe tervezett fantasztikus új sportcsarnoknak, és a Veszprém Arénában, valamint Eszéken is szükség lesz néhány kisebb átalakításra.”
Görbicz Anita, a válogatott irányítója – aki még kislányként szurkolhatott az 1995-ös, magyar– osztrák koprodukcióban rendezett vb-nek, amelyen együttesünk a második helyen zárt – harmadik hazai világversenyére készülhet, és így fogalmazta meg vágyait: „2001-ben a junior-, 2004-ben pedig a felnőttválogatottban már szerepelhettem hazai világversenyen. A junior-
vb-n ezüst-, a felnőtt Eb-n bronzérmet nyertünk. Remek lenne triplázni, részvételben és éremben is…”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.