Közös felcsúti program a Real Madriddal

MTI
2011. 04. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi nyitónapon Videoton Puskás Akadémia–Real Madrid és FTC–Milan derbiket rendeztek, utóbbin a mieink megtréfálták a sztárklub 17 éveseit; idén húsvétkor negyedszer kerül sor a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás-futballtornára Felcsúton és Székesfehérváron. A Milan most nem szerepel, a spanyol királyi gárda viszont igen, sőt, szorosabbra fűzi a kapcsolatot a házigazdával: hátrányos helyzetű, részben roma gyerekeket támogató közös oktatási programot indítanak RealTanoda Felcsúti Sportiskola az Egyenlő Esélyekért néven.
„Ez a torna kiváló alkalom arra, hogy a magyar tehetségek nemzetközi szinten lemérjék tudásukat, mert ilyen tapasztalatok nélkül felnőttként sem lehetnek sikeresek” – mondta tegnap Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója. Hozzátette, a madridiakkal közös program szeptemberben 112 diákkal kezdi a működését. Emilio Butragueno, a Real korábbi csatára, jelenlegi intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója örülne, ha a RealTanodában új Raúl tűnne fel, de lényegesebb, hogy a társadalom számára hasznos embereket neveljenek: „Meg kell tanulniuk, hogy teljes erőbedobással küzdjenek, másrészt a kudarcok elviselését és elfogadását, továbbá a tiszteletet” – mondta a Keselyű.
Az április 22–25. közötti tornán a Puskás Akadémia, a 2008-ban győztes Real Madrid és a 2009-es első FTC egy csoportba került. A másikban a címvédő Honvéd a görög Panathinaikosszal és az újonc román Hagi Akadémiával meccsel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.