Kulcsár szerint a vádlottak padja hiányos

Hírösszefoglaló
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtörte a hallgatást Kulcsár Attila, a brókerbotrány elsőrendű vádlottja, aki a Hír Televízió tudósítása szerint a büntetőper megismételt elsőfokú eljárás tegnapi tárgyalásán több, az eljárásban eddig nem nevesített kiemelt ügyfélről is beszélt.
Legalább 50-60 ember hiányzik a vádlottak padjáról, akik Forró Tamás tizedrendű vádlotthoz hasonló cselekményeket követtek el, miközben a brókercégen keresztül évekig súlyos milliókkal-százmilliókkal tömtem a zsebüket – fogalmazott Kulcsár Attila. Mint mondta, annak idején rengeteg tőzsdei, tőzsdén kívüli és határidős ügyletet bonyolított kollégáival, amikről a perbeli szakértők máig nem derítettek ki semmit sem. Észrevételében a K&H Bank volt ügyvezető igazgatója Forró Tamás és élettársa, Kovács Katalin, valamint Muskovszky Gábor ügyvéd ügyfélköréről tett említést. Állítása szerint 24 személyről van szó, köztük Mudura Sándorról, Medgyessy Péter volt miniszterelnök barátjáról, aki 282 millió forintot könyvelhetett el nyereségként. Karl Imre MSZP-s politikusról, a Horn-kormány volt tagjáról szólva azt mondta: offshore társasága, valamint az energiaalapítvány nevében is rendelkezett értékpapírszámlákkal, és jelentős összegeket kapott sikerdíjként.
A vádlott kitért Schönthal Henrik üzletemberre, aki offshore cégei, a Montrade Kft., valamint a Balmoral nevében is rendelkezett értékpapírszámlákkal, és vállalkozásain több mint hatmilliárd forint pörgött át. Kulcsár nevesítette Erdős Endrét, a Malév volt igazgatósági tagját is, aki négy magánszámláján keresztül rendszeresen nagy összegekhez jutott.
A per holnap folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.