Küldetéstudat

Ugró Miklós
2011. 04. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány évvel ezelőtt a Tilos Rádió egyik büszkesége, a Barangó nevű felvilágosult az összes keresztény kiirtására vágyakozott. Állítólag szegény Barangó amúgy sem igazán szárnyaló tudata módosító szerek hatása alatt állt, így még kevésbé volt birtokában realitásérzékének. Mert igaz ugyan, hogy Barangó felvetése sokak tetszését elnyerte, de az összes keresztény kiirtása, miként azt korábbi próbálkozások is bizonyítják, meghaladják a legmagasabb rendű világnézet híveinek erejét. Természetesen a népboldogítás ambícióját soha nem adják fel, csak éppen a haladás kerékkötőinek likvidálására megvalósíthatóbb tervezeteket kell megálmodniuk. Például a vezér kilövése az ő köreikben egészen ésszerű elképzelésnek látszik, nem véletlen, hogy Orbán alulról jövő kezdeményezésként történő kivégzése régóta izgatja humánus fantáziájukat. Az még kecsegtetőbb, ha egyidejűleg a közvetlen segítőit, a hangadókat meg néhány hívét is hidegre teszik, mert az egyéni áldozat könnyen rokonszenvet kelthet, míg egy csoportos kivégzésnek elrettentő hatása van. A Facebook közösségi portálon bejelentkező sztahanovista orvlövészek egy nagy tisztogatás részeként lőnék ki a „vityát” (Orbán Viktor) a többi tébolyult emberszabásúnak kinéző élőlénnyel, másik megközelítésben: tetves csótánnyal együtt. Van szerencsém nem ismerni személyesen ezeket a derék harcosokat, de indulataik, stílusuk alapján egyértelmű következtetésekre juthatunk személyiségükre vonatkozóan. Először is feltűnő, hogy ezek nem a Cserny-féle kültelki bugrisok, akik hazavágnának bárkit egy kupica snapszért. Nem is osztályharcos, kötelességtudattól hajtott komcsi veteránok, akik a nép ellenségeivel akarnak leszámolni.
Nem is a foxi-maxiról szalajtott, pitralon leheletű sértett káderek, akik előjogaik elvesztését akarnák megtorolni. Nem, ezek már az új hullám, az új nemzedék. Ez a baloldal européer új eresztése, akik mobiltelefonnal vakaróznak és nokiásdobozból zabálják a parizert. Ezek a modern szellemű, sok iskolát járt, zoknit, nyakkendőt hordó, a mai viszonyoknak megfelelő kultúrelemek. Akiktől az ölési vágy, a romboló agresszivitás is távol áll többnyire, hiszen alapvetően jónak, békeszeretőnek, közösségi lénynek gondolják magukat.
Első pillantásra nem is értjük, mi ez a pusztító gerjedelem, amely Orbán és a nemzeti konzervatív, keresztény oldal ellen ágaskodik bennük. Ám ha tárgyilagosan végiggondoljuk, ők csak azért szeretnék lemészárolni a fél országot, mert olyan jók, olyan meleg szívűek, olyan megértők, toleránsak és nyitottak. A jobboldaliak meg egyáltalán nem olyanok, hanem erőszakosak és gyűlölködők. Dániel Péter ügyvéd, akinek írása nyomán a lövészek toborzása megindult, nehezményezi a gyűlölettel átitatott közbeszédet, amiért Orbán és csahos kutyái tehetők felelőssé. Az egyik hozzászóló azonnal szép példáját is adja a balliberális „szeretetbeszédnek”, ráadásul azt is érzékelteti, hogy minő kiváló családapa. Csak azért nem kezd irtó hadjáratba, mert aggódik a gyermekei jövőjéért. Mert számára a család szent, nem úgy, mint az Orbánnak, aki rendszeresen félholtra veri a feleségét, a fürdő előtt hagyja a kisfiát, és rabszolgaként dolgoztatja összes gyerekét a szőlőbányáiban. Egy másik hozzászóló meg egyenesen erkölcsi kötelességének érzi a jobboldaliak legyilkolászását, mert mint írja: soha életében nem tudná megbocsátani magának, ha kimaradna belőle.
Ezek a kiváló baloldaliak – Gyurcsány a barátjuk, Lendvai, Szanyi, Mesterházy a képviselőjük, Török Zsolt a szóvivőjük – nem holmi személyes bosszútól hajtva, nem a saját érdekeik érvényesítése céljából akarják kiontani a jobboldaliak belét, hanem demokrata meggyőződésből, a közösség szolgálatára. Mert ők és övéik felsőbbrendű emberek, egyszerűen a meggyőződésük okán, és aki ezt vitatni merészeli, az gyűlölködik, és azzal felesleges szóba állni. Ha egyszer majd sikerül leöldökölni az emberszabásúnak kinéző tetves csótányokat, akkor sikerül végre érvényesíteni a balliberálisok mérhetetlenül hatalmas erkölcsi és kulturális fölényét. Nem tűrhetik, hogy a jobboldal belepofázzon bármilyen társadalmi kérdésbe, hogy számon kérje az ésszerűséget, a tudást, a tisztességet, holott ezen kifejezéseket a szájukra sem vehetnék, és nem tűrhetik Orbán szemérmetlen és gátlástalan küldetéstudatát, ami méltatlan a XXI. századhoz, egy liberális köztársasághoz. S ezen jelenségek megakadályozására a vérontás is megengedhető, mert nekik egyszerűen az a küldetésük, hogy elfojtsák a retrográd és destruktív keresztény nemzeti küldetéstudatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.