Külföldön vettek fel hazai családtámogatást

Munkatársunktól
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanadába kivándorolt magyar állampolgárok ügyében indult eljárás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségen. A gyanú szerint ugyanis az ismeretlen helyen tartózkodó emberek gyermekeik után továbbra is felvették, felveszik a családtámogatási ellátásokat. A főügyészségi osztályvezető ügyész az MTI-nek elmondta, a főügyészség Sajószentpéter jegyzőjénél végzett vizsgálatot a közoktatási törvényben meghatározott kötelezettségek megsértésének kapcsán indított szabálysértési eljárások ügyében. Martossy György közölte, ennek során derült fény 37 ember esetében a visszaélésre. A Magyar Államkincstár a főügyészség megkeresésére megerősítette ezt a tényt, vagyis „ezen személyek az eljáró hatóságot megtévesztve és tévedésben tartva vették fel az ellátásokat”.
A vonatkozó jogszabály előírja, hogy az ellátást igénybe vevő köteles bejelenteni minden olyan változást, amely az ellátásra jogosultságát érinti, így többek között azt is, ha három hónapnál hosszabb időre külföldre távozik, ilyenkor ugyanis az ellátás szünetel. Erről az érintettek már az igénylőlapon, illetve utóbb a hatóság határozatában írásban is értesültek. Ellátásra csak a Magyarország területén élő magyar állampolgárok jogosultak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.