Lefocizott hollandok

Munkatársunktól
2011. 04. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jutott minőségi futball a két BL-nap után tegnapra is, ezt konstatálhatta az, aki nyomon követte az Európa-liga negyeddöntőjében összejött Benfica–PSV Eindhoven párharc első felvonását. A múlt hét végén mindkét együttes elrontotta a főpróbát, a bajnokságban a lisszaboniak a Portótól kaptak ki (s már nem lehetnek aranyérmesek), míg Dzsudzsák Balázsék a Twente elleni rangadót bukták el; s értelemszerűen a Benfica és a PSV is javítani akart. Ahogy illik, a házigazda kezdett nagyobb lendülettel, Saviola már a 7. percben eltalálta a kapufát, de a túloldalon Dzsudzsák is megvillant, tökéletes beadását Berg alig fejelte kapu mellé. Ezután azonban újra Benfica-helyzetek sorjáztak, és hol Isaksson védett nagy bravúrral, hol a gondviselés őrizte a PSV kapuját. Egészen a 37. percig, amikor Aimar egy kipattanó labdát hét méterről bevágott (1-0), majd az első játékrész lefújása előtt Coentrao bal oldali beadását a középen érkező Salvio szenzációs mozdulattal, sarokkal továbbította a hálóba (2-0). Fordulás után is folytatódott a portugál vagy inkább argentin focisuli, hiszen a harmadik argentin gólt láttuk: Salvio kissé kiszorított szögből lőtte ki a jobb alsó sarkot (3-0). A 80. percben Labyad szépített (3-1), de az utolsó szó a hazaiaké volt, Saviola is eredményes volt, így a Benfica 4-1-re nyert.
Európa-liga negyeddöntő, első mérkőzések: Benfica–PSV 4-1, Porto–Szpartak Moszkva 5-1, Dinamo Kijev–Braga 1-1, Villarreal– Twente 5-1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.