Lemondott Gyöngyöspata első embere

Hírösszefoglaló
2011. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészségi okokra hivatkozva lemondott a magyar–roma öszszetűzésekről elhíresült Gyöngyöspata polgármestere. Tábi László az MTI-nek ugyanakkor nem cáfolta, hogy döntésében szerepet játszott az elmúlt időszakban a községben kialakult feszült helyzet is. A független településvezető a helyi képviselő-testület hétfői zárt ülésén jelentette be, hogy azonnali hatállyal lemond a faluvezetői posztról. A polgármester korábban úgy nyilatkozott, tehetetlennek érzi magát a településen kialakult helyzet kapcsán.
Ismeretes, a 2800 lakosú faluban két hétig teljesített szolgálatot a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, amelynek tagjai a helybeliek kérésére jelentek meg a településen. Arra panaszkodtak ugyanis, hogy egyre több a betörések, lopások száma, és a helyi romák egy csoportja zaklatja az időseket.
Kállai Ernő kisebbségi ombudsman tegnap bemutatott, a gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló jelentésében úgy fogalmaz, a településen történtek nem választhatók el az elmúlt húsz év társadalmi, gazdasági eseményeitől, sok településen előfordul, hogy magára hagyják a halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő embereket. A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa szerint évek óta sem a helyi, sem az országos politikának nincs megfelelő válasza a gazdasági válság következtében felerősödött társadalmi problémákra, a növekvő munkanélküliségre, a súlyosbodó társadalmi egyenlőtlenségre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.