Magyar drogfutárt fogtak el Peruban

Csibra Tibor
2011. 04. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek egy magyar nőt a napokban a perui hatóságok, az 50 éves asszony 9,5 kilogramm kokaint próbált kicsempészni az országból a főváros, Lima nemzetközi repülőterén egy dupla fenekű bőröndben – írta az MTI. A légikikötőben múlt héten honfitársunkkal együtt hat drogfutárt fogtak el, a többiek spanyol, német, perui és holland állampolgárok, akik különféle módszerekkel kísérelték meg átvinni a kokaint a vámellenőrzésen. Volt, aki műanyag flakonban, egy másik élelmiszerbe csomagolva próbálta meg kicsempészni a szert, s egy drognyelőt is őrizetbe vettek.
Kolumbia után Peru a világ második legnagyobb kokacserje-termesztője. A parasztok néhány centet kapnak árujukért, amelyet a dílerek többezerszeres haszonnal adnak el Európában és Észak-Amerikában. A perui hatóságok közölték, hogy a perek után egyszerűsített eljárással kiadják a drogfutárokat hazájuknak, mert börtöneik túlzsúfoltak.
Peruban három éve 1100 külföldi kábítószercsempész töltötte büntetését. Latin-Amerika fegyintézeteiben tucatnyi magyar állampolgár raboskodik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.