Májusban vonul börtönbe a polgármester

2011. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 5-én kell börtönbe vonulnia a vesztegetésért három év tíz hónapos börtönbüntetésre ítélt Vincze Ferenc Tibor volt dögei polgármesternek. Halasztási kérelemről a bíróság szóvivőjének nincs tudomása – közölte lapunkkal Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság sajtószóvivője annak kapcsán, hogy a Népszabadság azt írta, az elítéltnek a napokban kellett volna börtönbe vonulnia, ám ehelyett egészségügyi okokra hivatkozva halasztást kért.
Az egykori dögei polgármester megvesztegetését a Hír TV Célpont című műsora tárta fel egy szerkesztőségükbe eljuttatott hangfelvétel közreadásával, amit az azóta elhalálozott vesztegető készített. A szalagon elhangzik, hogy húszmillióban egyeztek meg, ám abból csak nyolc lett „letudva”, és a többit is sürgősen oda kell hogy adja a felvétel készítője – a település iskolaberuházásának kivitelezője –, mert a felvételen beszélő férfinak meg kell azt osztania a „hat kölyökkel” (vélhetőleg a képviselő-testület tagjaival).
A bíróság bizonyítottnak ítélte, hogy a hangszalagon Vinzce Ferenc Tibor beszél, döntően ennek alapján hozták meg ellene az elmarasztaló ítéletet első fokon, amely egymillió forint pénzbüntetésről is rendelkezett. Az utóbbit a jogerős ítéletet hozó Debreceni Ítélőtábla elhagyta, helyette 8 millió forintos vagyonelkobzást szabott ki a három év tíz hónapos szabadságvesztés helybenhagyása mellett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.