Megkezdődött a viharjelzés

2011. 04. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánk nagy tavain megkezdődött tegnap a viharjelzés. Tollár Tibor dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) gazdasági főigazgató-helyettese pontban 12 órakor a Siófok katamarán fedélzetén egy gombnyomással elindította az október végéig működő balatoni, Velencei-, Fertő és Tisza-tavi rendszert. Új beruházásként idén Sarud és Abádszalók strandjára telepítenek viharjelző állomást, állandó fényjelzőt kap Balatonszabadi–Sóstó, mobil viharjelző műszert pedig a balatonkenesei strand és Fonyódliget. Szűkös forrásai ellenére is korszerűsíti a viharjelző lámparendszert az OKF a Balatonnál, így lehetővé válik, hogy a jövőben nemcsak a tó nyugati és keleti, hanem a középső medencéjére is ki lehet adni a riasztást – hangzott el a katasztrófavédelem és a meteorológiai szolgálat közös balatoni sajtótájékoztatóján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.