Megszakadt Mourinho nagy sorozata

Munkatársunktól
2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Manchester United az első félidőben kétgólos hátrányba került a West Ham otthonában, Wayne Rooney a 65–79. perc között mesterhármast szerzett, és még Javier Hernandez is betalált, így a listavezető nyert az angol élvonal 31. fordulójában. A címvédő Chelsea csak 1-1-et ért el a Stoke City vendégeként, a Liverpool pedig még rosszabbul járt a West Bromwich otthonában, mert 2-1-re kikapott. Az Arsenal hazai környezetben csupán 0-0-s döntetlenre végzett a Blackburnnel, pedig a 76. perctől emberelőnyben játszott.
Premier League, 31. forduló: West Ham–Manchester United 2-4, Birmingham–Bolton 2-1, Everton–Aston Villa 2-2, Newcastle– Wolverhampton 4-1, Stoke–Chelsea 1-1, West Bromwich–Liverpool 2-1, Wigan–Tottenham 0-0, Arsenal–Blackburn 0-0, Fulham (Gera Zoltán nem játszott)–Blackpool 3-0, Manchester City–Sunderland 5-0. Élcsoport: 1. Man. United 66, 2. Arsenal 59/30 mérkőzés, 3. Chelsea 55/30.

A Bundesliga 28. fordulójában a Stuttgart a 13. percben Hajnal Tamás góljával szerzett vezetést Brémában (a magyar légiós, aki a 71. percig volt pályán, egy kapusról kipattanó labdát lőtt be közelről), de csak egy pontot szerzett, a Werder még az első játékrészben egyenlített. Dortmundban a második félidőben estek a gólok, először a Hannover talált be, amire a listavezetőtől négy válasz is érkezett. A Bayern München Arjen Robben góljával győzött a Mönchengladbach ellen, és felkapaszkodott a dobogóra. Még pénteken a St. Pauli– Schalke meccs a vendégek 2-0-s vezetésénél a 88. percben félbeszakadt, mert a nézőtérről egy teli söröspohárral tarkón dobták az egyik partjelzőt. A tettest őrizetbe vették.
Bundesliga, 28. forduló: Werder Bremen–Stuttgart 1-1, Mainz– Freiburg 1-1, Dortmund–Hannover 4-1, Kaiserslautern–Leverkusen 0-1, Bayern München–Mönchengladbach 1-0, Hoffenheim– Hamburg 0-0, Köln–Nürnberg 1-0, Wolfsburg–Frankfurt 1-1. Élcsoport: 1. Dortmund 65, 2. Leverkusen 58, 3. Bayern München 51.

Hiába voltak kedvezőbbek az előjelek az Inter számára, a címvédő simán, 3-0-ra kikapott a városi rivális, listavezető Milantól az olasz bajnokság csúcsrangadóján. A piros-feketék Pato révén már az első percben megszerezték a vezetést, és a brazil támadó a 62. percben is eredményes volt. A végeredményt a 90. percben büntetőből Antonio Cassano állította be, aki túlzott gólörömért sárga lapot kapott, majd két perc múlva szabálytalanság miatt még egyet, így pirosat is. Döntőbb volt, hogy az Interből Cristian Chivut már az 54. percben kiállították.
Serie A, 31. forduló: Milan–Inter 3-0, Brescia (Vass Ádámot a 66. percben lecserélték)–Bologna 3-1, Napoli–Lazio 4-3, Catania–Palermo 4-0, Cesena–Fiorentina 2-2, Chievo–Sampdoria (Laczkó Zsolt a 70. percben lépett pályára, Koman Vladimir nem játszott) 0-0, Genoa– Cagliari 0-1, Lecce–Udinese 2-0, Parma–Bari (Rudolf Gergelyt a 72. percben lecserélték) 1-2. A Roma– Juventus találkozó lapzárta után ért véget. Élcsoport: 1. Milan 65, 2. Napoli 62, 3. Inter 60.

Bombameglepetéssel zárult a spanyol élvonal 30. fordulójában a Real Madrid–Sporting Gijón találkozó: a középmezőnybe tartozó vendégek De las Cuevas 79. percben szerzett góljával 1-0-ra győztek a Bernabéu-stadionban. Mindez azt is jelentette, hogy José Mourinhónak, a fővárosiak portugál trénerének megszakadt a fantasztikus sorozata, legutóbb ugyanis 2002. február 23-án kapott ki csapata – akkor a Porto – hazai pályán bajnoki mérkőzésen. A tréner azóta a Chelsea-t és az Intert is irányította, jelenlegi alakulatával pedig eddig mind a tizennégy hazai bajnokiját megnyerte. (A veretlenségi sorozata éppen százötven mérkőzésen át tartott.) A címvédő és listavezető Barcelona Gerard Piqué góljával nyert a Villarreal otthonában, így az előnye nyolc pontra nőtt a Real Madriddal szemben. Josep Guardiola, a katalánok vezetőedzője szerint azonban még nem tekinthetik magukat bajnoknak. „Akkor örüljünk, ha majd tényleg megnyertük a bajnokságot, addig ugyanis még kemény mérkőzések vannak előttünk. A Real Madrid pedig mindig Real Madrid, és harcolni fog, amíg van esélye” – nyilatkozta Guardiola. A Valencia Roberto Soldado mesternégyesével verte idegenben a Getafét.
Primera División, 30. forduló: Real Madrid–Gijón 0-1, Getafe– Valencia 2-4, Deportivo–Mallorca 2-1, Espanyol–Santander 1-2, Levante–Málaga 3-1, Real Sociedad– Hércules 1-3, Sevilla–Zaragoza (Pintér Ádám nem játszott) 3-1. Az Osasuna–Atlético Madrid találkozó lapzárta után ért véget, az Almería– Bilbao mérkőzést ma játsszák. Élcsoport: 1. Barcelona 81, 2. Real Madrid 73, 3. Valencia 57.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.