Méregdrága a hazai üzemanyag

Magyarországon adók nélkül számítva a benzin és a gázolaj is jóval többe kerül, mint a környező országokban.

Dékány Lóránt
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adókkal együtt is drágák vagyunk, az Európai Bizottság adatai szerint a nettó kiskereskedelmi üzemanyagárakban csak Szlovákia tud hazánkkal versenyezni a szűkebben vett régióban. Északi szomszédunknál egy árnyalatnyival még a magyarnál is drágább a 95-ös benzin, a gázolaj viszont olcsóbb. A bruttó árakat tekintve a gázolaj tekintetében a huszonhét tagú unió hetedik legdrágább országa vagyunk. Tegnap óta már nem egy olyan kutat találni hazánkban, ahol 400 forintot is elkérnek egy liter benzinért, az üzemanyagfajta átlagára jelenleg 383 forint, ami történelmi csúcsnak számít. Az EU-n kívüli szomszédaink a legolcsóbbak, Ukrajnában alig 200 forintba kerül átszámítva egy liter benzin.

Továbbiak a 10. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.