Metrókocsi lángolt az Árpád hídnál

Enyhe füstmérgezést szenvedtek azok a BKV-dolgozók, akik tegnap sérültek meg a fővárosban, amikor kigyulladt a 3-as metró egyik szerelvénye az Árpád híd és a Forgách utca között.

2011. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hárman megsérültek, egy kocsi kiégett, több megrongálódott abban a tűzben, amely tegnap csapott fel Budapesten a hármas metró egyik szerelvényében az Árpád híd és a Forgách utca megállók között. A műszaki hibás vonatot – amely utasokat nem szállított – már korábban az alagútba vontatták, mert ajtajai nem működtek. A tűz vélhetőleg a vezetőfülke környékén keletkezett, az első kocsi megsemmisült a lángokban. A vonat vezetőnője kiszállt a járműből, és épségben kijutott az alagútból.
A baleset súlyosságát jelzi, hogy a fővárosi tűzoltóság kiemelt, négyes fokozatú riasztással, 70 tűzoltóval és többtucatnyi kocsival vonult ki a helyszínre. A sérült dolgozókat légzőkészülékkel hozták a felszínre. A tűzoltók a sűrű, fekete, maró füstben gyalog hatoltak be az alagútba, hogy eloltsák a lángoló szerelvényt. Az Árpád hídi és a Forgách utcai aluljárókat lezárták, és nagy teljesítményű ventilátorokkal kezdték átszellőztetni a szakaszt. – A szerencsétlenség okát a tűzvizsgálók állapítják majd meg, a tűz kialakulásáról később lesznek adatok – közölte lapunkkal a helyszínen Kisdi Márk Máté, a fővárosi tűzoltóság szóvivője. Tarlós István főpolgármester megbízásából Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója tegnap rendkívüli vizsgálatra kérte fel a BKV vezetőségét a történtek miatt.
– A vállalat három dolgozóját – két nőt és egy fiatalembert – enyhe füstmérgezéssel szállították az Erzsébet-kórházba – tájékoztatta lapunkat Elek István főorvos. Elmondta, a sérültek rövid időre a füsttérben rekedtek, állapotuk kielégítő, ketten közülük az irritáció miatt köhögtek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.