Milánó a németeké

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének tegnapi első mérkőzésein Milánóban felborult a papírforma, hiszen a címvédő Internazionale a gyors vezetés ellenére végül 5-2-re kikapott az esélytelennek tartott Schalkétól. Madridban Adebayor duplájával is verte a Real 4-0-ra a korai kiállítás sújtotta Tottenhamet.

Munkatársunktól
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túl sokan nem gondolták volna a milánói Giuseppe Meazza-stadionban az Internazionale– Schalke BL-negyeddöntő harmincadik másodpercében, hogy végül a címvédő hazaiak csúfos vereséget szenvednek. Hiszen ekkor már vezettek, méghozzá a sorozat vélhetőleg legszebb idei találatával: Sztankovics a félvonalon túlról, kapásból bombázta a vendégek hálójába a Neuer kapus által messzire kifejelt labdát. A szerb középpályás szűk negyedóra múltán sárgát kapott, majd a 24. percben sérülés miatt le kellett cserélni, de ekkor már egyenlített a Schalke a kameruni Matip révén. Bő félóra múltán Milito, a tavalyi döntő hőse újra vezetést szerzett, ám még a szünet előtt erre is akadt gelsenkircheni válasz, Edu egalizált (2-2). A második félidő elején aztán a németek spanyol klasszisa, Raúl már a vendégeket juttatta előnyhöz, majd Ranocchia öngólja következett. Chivu nem bírta idegekkel a történteket, s pirosat kapott, Edu pedig megint betalált, kiütésessé téve a címvédő fiaskóját (2-5). A Bayern után a Schalke is bevette Milánót!
A másik tegnapi derbin, Madridban szintén történt kiállítás és duplázás is. Előbbit Crouch, a Tot-tenham csatára szállította, aki negyedóra alatt kétszer csúszott be sárga lapot érően. A másik oldalon kollégája, Adebayor inkább a fejét használta, mindkét félidő elején a vendégek hálójába bólintott. A Real még biztosabb győzelmét Di María felső sarkos, valamint Cristiano Ronaldo lapos lövése alakította ki.
Tegnapi BL-eredmények. Negyeddöntő, 1. mérkőzések: Internazionale–Schalke 2-5, Real Madrid–Tottenham 4-0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.