Moszkva a nyugatiakat bírálta

Hírösszefoglaló
2011. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlterjeszkednek a nyugati országok a líbiai katonai akcióról az ENSZ Biztonsági Tanácsában elfogadott határozaton azzal, hogy megpróbálják megdönteni Moammer el-Kadhafi hatalmát, figyelmeztetett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Az ENSZ BT fölhatalmazása csak arra terjed ki, hogy a nemzetközi koalíció a civilek megvédése érdekében vessen be katonai erőt Líbiában – emlékeztetett az orosz diplomácia irányítója. Lavrov leszögezte: a legfontosabb, hogy mielőbb sikerüljön elérni a tűzszünetet az észak-afrikai országban. Katonai tanácsadókat küld közben a brit kormány Líbiába a Kadhafi-ellenes felkelők támogatására, közölte a brit külügyminiszter. William Hague bejelentette, a brit hadsereg szakértői az ellenzéki erők északkelet-líbiai központjában, Bengáziban állomásoznak majd. A Miszrátát ellenőrző felkelők szintén szárazföldi beavatkozást sürgettek. Hague szerint a kontingenst tapasztalt brit katonatisztekből állítják össze. Franco Frattini olasz külügyminiszter elmondta, a líbiai harcoknak immár tízezer halálos és 55 ezer sebesült áldozatuk van. Hozzátette, hogy a líbiai nemzetközi összekötő csoport május első hetében tartandó tanácskozásán egyebek mellett szerepel majd, hogy megvásárolják a felkelők kitermelte kőolajat, így ők finanszírozni tudják fegyveres harcukat Kadhafi ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.