Napi sajtószemle

MN
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

EuropeanVoice.com
Módszeres miniszter címmel közölt portrét Navracsics Tibor magyar miniszterelnök-helyettesről az uniós ügyekkel foglalkozó brüsszeli hetilap. A cikk szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot vezető Navracsicsot kinevezésekor mint hozzáértő, gyakorlati szakembert üdvözölték, aki „biztosítani fogja a radikális kormányprogram gördülékeny megvalósítását”. Thomas Escritt azt is megjegyzi: a politikus feladata a kormány mindennapi munkájának gördülékenységéről gondoskodni, így Orbán Viktor az általa leginkább preferált témákkal foglalkozhat. A cikk utal arra is, hogy a miniszter kiváló angoltudásának és üzletember-stílusú fellépésének köszönhetően külföldön is népszerű.

BEAOMOCTH
Két ügyben – egy Moszkva megyei illegális játékkaszinó-hálózat leleplezésében és egy helyi elöljáróval kapcsolatban, akitől kétmillió dollárt akartak kicsalni – is felmerült a napokban Jurij Csajka orosz legfőbb ügyész fiának, Artyomnak a neve. A férfit a hatóságok tanúként be is idézték. Az orosz üzleti lap szerint a legfőbb ügyész fiának ilyen ügyekben való szerepeltetése azt jelzi, hogy megkezdődött a harc Jurij Csajka posztjáért, megbízatása ugyanis a nyáron lejár.

The Daily Telegraph
Minden brit adófizető évi 300 fonttal támogatja az Európai Uniót címmel a brit konzervatív lap arról ír, hogy a 2009-es 5,3 milliárd fonthoz képest a britek tavaly már 9,2 milliárddal járultak hozzá a közös uniós büdzséhez. A növekedés mögött Tony Blair döntése áll, aki csökkentett országa visszatérítendő uniós forrásfelvételén.

BBC
A szabad verseny semmibevétele miatt feljelentette az Európai Bizottságnál az amerikai Microsoft vállalat az internetes keresőjéről ismert, szintén amerikai Google-t. A Windows operációs rendszereket is gyártó cég vádjai szerint ugyanis a Google nem engedi a YouTube videómegosztó használatát a vállalat okostelefonjai számára, és több esetben is blokkolja az internetes Bing keresőjük használatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.