Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 04. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Die Presse
Azonnal véget kell vetni a blokádnak – jelentette ki a Gázai övezetbe látogató Michael Spindelegger osztrák külügyminiszter egy sajtótájékoztatón. – Nem tűrjük tovább a humanitárius krízist az övezetben, uniós kollégáimmal azonnal tennünk kell valamit – idézte Spindeleggert a jobboldali osztrák napilap. A külügyi tárca vezetője meglátogatta a palesztin menekültek segélyezéséért felelős ENSZ-szervezet (UNRWA) központját, majd helyi civilekkel találkozott; a Hamász képviselőivel nem lépett kapcsolatba az uniós irányelv miatt.

Karpatinfo.net
Barack Obama amerikai és Hamid Karzai afgán elnök videokonferencián ítélte el a floridai fundamentalista keresztény lelkipásztor, Terry Jones március 20-i Korán-égetését – idézi a Fehér Ház nyilatkozatát a kárpátaljai hírportál. Az akciót követően zavargások törtek ki Afganisztánban, amelyek kéttucatnyi halálos áldozata között hét ENSZ-alkalmazott is van. A két elnök beszélgetése folyamán szó esett annak az átmenetnek a részleteiről is, amelynek során az idén az ország elhagyásának megkezdésére készülő amerikai és NATO-csapatok az afgán erőknek adják át a biztonsági feladatokat.

Pocbant
Az Egyesült Államok nem igazán veszi komolyan ma Oroszországot. Együttműködik vele majdnem minden téren, de számára ez csupán másodrendű kérdés – kommentálta a Valdaj Klub orosz tagozata által nemrégiben a kétoldalú kapcsolatok újraindítása utáni helyzetről készített jelentést a nemzetközi vitaklub német tagja, Alexander Rahr. A szakértő egyetért azzal, hogy Amerika már nem lehet a világ csendőre, ezért rákényszerül arra, hogy regionális szövetségeket kössön hol Kínával, hol Oroszországgal, hol pedig mással, de ez nem stratégiai szövetség. Értékelésében az orosz portálnak Rahr elmondta, Európában Moszkva Washington mellőzésével kizárólag az EU-val építené kapcsolatait, míg erősen kérdéses, hogy Ázsiában az amerikaiak és a kínaiak meghívják-e maguk mellé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.