Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hürriyet
Sérti a szólásszabadságot az a francia törvény, amely tiltja az örmény holokauszt tagadását – számolt be a francia szenátus jogi bizottságának döntéséről a török napilap angol nyelvű hírportálja. A szenátus ezért úgy dönthet, hogy javaslatot tesz a törvény törlésére, ami szakértők szerint szorosabbra fűzné a francia–török kapcsolatokat. Örményország szerint másfél millió örményt öltek meg szisztematikusan 1915-ben az Oszmán Birodalomban. Törökország tagadja a népirtást.


De Standaard
A belgák tartanak a legkevésbé egy nukleáris katasztrófától – derül ki abból a kutatásból, amelyről a flamand napilap is beszámolt. A 47 országban végzett felmérés szerint a fukusimai atomerőmű katasztrófáját követően a belgák „mindössze” 29 százaléka aggódik amiatt, hogy hazájukban is hasonló szerencsétlenség következhet be. Átlagban a megkérdezettek 49 százaléka volt ugyanezen a véleményen.


BBC
A tavalyi évben jelentősen növekedett az energiaszolgáltató vállalatok, erőművek, gázszolgáltatók és vízi erőművek számítógépes rendszerei ellen elkövetett internetes támadások száma – idézte a védelmi programokat gyártó McAfee vállalat felmérését a brit közszolgálati adó. A megkérdezett 200 ilyen jellegű létesítmény vezetője közül 160-an jelentették, hogy tavaly megpróbálták feltörni biztonsági rendszereiket. A legtöbb regisztrált támadást Kínából indították, míg az orosz hackerek végeztek a második, az amerikaiak pedig a harmadik helyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.