Nem múlhat a sorsoláson

Munkatársunktól
2011. 04. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férfi vízilabda-válogatottunk világbajnoki esélyeit döntően nem befolyásolhatja a csoportbeosztás, így aztán remélhetőleg nincs különösebb jelentősége, hogy a júliusi sanghaji vb tegnapi sorsolásán együttesünk a 2008-as Európa-bajnok Montenegróval, a 2009-es vb-második Spanyolországgal és Kazahsztánnal került egy kvartettbe. Méghozzá az A jelűbe, amelynek tagjai a nyolcaddöntőben a Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína összetételű B csoportból kapnak ellenfelet. Az első persze nem, mert közvetlenül a nyolcba jutnak, míg a másodikok a harmadikokkal játszanak keresztbe. Azaz a mieink akár a második, akár a harmadik helyen zárnak, az egyenes kieséses szakasz első fordulójában minden valószínűség szerint a románokkal vagy az ausztrálokkal találkoznak.
„Mint mindig, érdemes megnyerni a csoportot, nemcsak a pihenőnap miatt, hanem azért is, hogy a csapat később kevesebb erőfeszítéssel juthasson el az elődöntőbe és a döntőbe – mondta a távirati irodának Kemény Dénes szövetségi kapitány. – Egyébiránt voltunk már könnyebb csoportban és nehezebben is, a beosztástól függetlenül szerepeltünk jól és kevésbé jól, úgyhogy úgy gondolom, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a sorsolásnak. Aki győzni akar, annak előbb-utóbb úgyis mindenkit meg kell vernie.”
Ez igaz női együttesünkre is, amely a vb-címvédő Egyesült Államokkal, a 2008-ban olimpiai aranyérmes Hollandiával, továbbá szintén Kazahsztánnal került egy csoportba. „Ahhoz képest, hogy lehetett volna még nehezebb is a csoportunk, hiszen például a spanyolokat csak a negyedik kalapba tették, azt mondom, rendben van a dolog” – válaszolta Merész András szövetségi kapitány. „Ami pedig a mi két fő ellenfelünket illeti, magyaros vízilabdával van esélyünk velük szemben, hiszen a hollandok és az amerikaiak is az erőpóló megtestesítői, jóval nagyobbak és erősebbek a mi lányainknál. Ezzel együtt a minimális feladat vb-csoportunkban az első háromba kerülés, de én inkább azt mondom, az első kettőbe jutás a cél.”

Csoportbeosztás. Férfiak, A csoport: Magyarország, Spanyolország, Montenegró, Kazahsztán. B: Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína. C: Horvátország, Kanada, Brazília, Japán. D: Egyesült Államok, Olaszország, Németország, Dél-afrikai Köztársaság. Nők, A: Magyarország, Hollandia, Egyesült Államok, Kazahsztán. B: Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Üzbegisztán. C: Oroszország, Görögország, Spanyolország, Brazília. D: Olaszország, Kína, Kuba, Dél-afrikai Köztársaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.