Nem tűrik el az erődemonstrációt

Munkatársunktól
2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A törvényeket mindenkinek be kell tartania, nem fogadunk el semmilyen magyarázkodást és mentséget a bűncselekmények elkövetésére – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Brüsszelben a hajdúhadházi ügy kapcsán. Úgy vélte, ha közbizalmat akarnak egy országban, ezt világossá kell tenni. Ugyanakkor az sem elfogadható – tette hozzá –, hogy az állam erre felhatalmazott szervein kívül bárki a jogkikényszerítés jogát magának vindikálja. – Ha valaki ezt teszi, azzal rövid úton össze fogunk ütközni. Azt is mondhatnám, megtanítjuk kesztyűbe dudálni. Nem tűrünk el állami szerven kívüli szervezet esetében semmifajta erődemonstrációt, vonulgatásokat, elrettentést és fenyegetést. Civilizált ország vagyunk a XXI. század Európájában, a polgárok védelemhez való jogát az államnak kell garantálnia – szögezte le a kormányfő. Felhívta a figyelmet arra, az ön- és a tulajdonvédelemhez való jog kereteit most alakítják újra, megerősítve ezeket. Emellett az elmúlt hónapokban 1800-ra növelték a rendőrök számát, s a következő fél évben újabb 1800 rendőrt állítanak munkába, s így folytatják mindaddig, amíg a közrend helyre nem áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.