New York-i járat Ferihegyen

2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett Budapestre New Yorkból az American Airlines első menetrend szerinti járata tegnap délelőtt – közölte a légitársaság, a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret üzemeltető Budapest Airport és a Malév. A Boeing 767–300-as repülőgépe a hagyományos vízsugár alatt landolt. Helyi idő szerint délelőtt indult vissza New Yorkba, ahová ottani idő szerint fél négykor érkezik meg. A menetrend szerinti járat a Malévvel székmegosztásban üzemel, azaz Malév-jeggyel is lehet utazni rajta, és a magyar légitársaság kódja is szerepel a járaton. Mindkét légitársaság a Oneworld légiszövetség tagja.
A járatnyitás alkalmából Kurt Stache, az American Airlines nemzetközi alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy New Yorkból számos célállomás érhető el az amerikai kontinensen és a karibi térségben. A Boeing 767–300 repülőgép különlegessége, hogy 30 vízszintessé – kis túlzással: ággyá – alakítható üléssel rendelkezik, természetesen a businessjegyet vásárlók számára. A Budapest Airport légiközlekedési igazgatója, Kam Jandu kiemelte, a repülőtér-üzemeltető társaság célja az, hogy Ferihegy a kelet-közép-európai régió legjobb repülőtere legyen. Emlékeztetett arra, hogy ennek érdekében több mint 260 millió euró értékű beruházási program valósul meg a repülőtéren, és ennek 82 százaléka már elkészült.
A Malév és az American Airlines közvetlen New York-i járata ma még egyedülálló ajánlat a piacon, azonban ez már nem sokáig marad így. Június elsején megindul majd a Delta Airlines és a KLM közös járata Budapest és a New York-i JFK repülőtér között. Utóbbin 2014-re épül meg a Delta és az Air France–KLM közös terminálja a Schipol Amsterdam repülőtér vezetőségének üzemeltetésében. Melles Botond, a KLM magyarországi igazgatója lapunk kérdésére elmondta, hogy a két közvetlen járat jelentős versenyt teremt a piacon, ami nem engedi olyan mértékben növelni az árakat, ahogy a kerozinköltségek emelkedése azt indokolná.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.