Növénytan

Ö K O T E R R O I R

Hegyi Zoltán
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gőzerővel folytatódik a szép új világrend kialakítása, most éppen úgy alakult, hogy amennyiben az internetes tiltakozó petíció és nemzetközi aláírásgyűjtés nem érné el célját (a sikerhez egymillió uniós állampolgár kiállása szükséges), az EU napokon belül gyakorlatilag betiltja a gyógynövényeket. Hogy pontosan értsük, egy tollvonással megszüntetnek egy több ezer éves kultúrát, diszkriminálnak egy életmódot, megszüntetik a szabad választás jogát és lehetőségét. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be, mint amilyenekkel megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmaznia például a kenyérnek vagy egy konzervnek ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessen. A rendelkezés értelmében minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok mentén forgalmazható, mint egy gyógyszer. Az engedélyezési eljárások költségeit a kistermelők természetesen képtelenek megfizetni, így a termék egyszerűen eltűnik. A cél ugyanolyan világos, mint amennyire sátáni: az egészségügyi és élelmezési monopolhatalom. A gyógyszeripar pedig nem viccel. Több pénz van benne, mint a kábítószerben, a fegyverben, az olajban és az emberkereskedelemben együttvéve. 2002-ben a tíz legnagyobb gyógyszeripari cég bevétele több volt, mint a Forbes magazin ötszázas listáján őket követő négyszázkilencvené összesen, a Pfizer elnöke pedig éppen hetvennégymillió dollárt keresett. Ennél kevesebbért is öltek már embert. A másik nagy lehetőséget egy jó kis extraprofit eléréséhez a génmódosított élelmiszerek jelenthetik, és a két iparág között máris mutatkozik némi átsunnyogás. A fenntartható egészség ugyanis a tiszta, természetes élelmiszerek fogyasztása által érhető el, az vagy, amit megeszel, ugye. A Codex Alimentarius elnevezésű bizottság például pontosan ez elé gördít akadályokat, amikor támogatja a genetikailag módosított vetőmagok elterjedését, biztosítva ezzel a növénynemesítő cégek termékeinek piacát. A cél itt is egyértelmű: megsemmisíteni a bio- és organikus gazdálkodást. A következmények dettó, ha GMO-s szemetet eszel, módosul a szervezeted és az immunrendszered, megbetegszel és gyógyszerre lesz szükséged. A kör bezárul. Egy másik kedves társaság, a Monsanto elérte az amerikai kormánynál, hogy gyakoroljon nyomást Irakra, hogy az iraki gazdák ne őrizhessék meg vetőmagjaikat és tőlük vásároljanak. Mezopotámiáról, az emberiség egyik mezőgazdasági bölcsőjéről beszélünk, ha ez mond valamit a pénzagyúaknak. A Codexet viszont még 1994-ben megrángatták az amerikai civilek, így figyelmük Európa felé fordult. Európa azonban ebben az ügyben még kitart, és benne Magyarország is, jogos büszkeséggel látjuk, hogy a magyar politikusok pártállástól függetlenül elutasítják a génmódosított „termékek” engedélyezését. Ehhez kívánunk erőt, egészséget erdő-mező patikájából, boldog növekedést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.