Nyilvános a kamarai vezetők juttatása

Munkatársunktól
2011. 04. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évekig tartó huzavona után végre megismerhető a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tisztségviselőnek javadalmazása. A köztestület ugyanis elküldte az adatokat Keszthelyi Gyula tardi háziorvosnak, aki már régóta küzdött a számok nyilvánosságra hozataláért. Az adatsor szerint Éger István elnök bruttó munkabére havi 1,326 millió forint, s további 28 750 forintos cafeteria is megilleti. Az országos elnökség további tagjai, az alelnökök, a főtitkár és a titkárok 20-30 ezer forintos tiszteletdíjat kapnak. Bruttó 717 ezer forintos munkabérre és 28 750 forintnyi cafeteriára jogosult Gyenes Géza ügyviteli vezető, aki egyébként jobbikos politikus is. Ezen adatok nem tartalmazzák, hogy az érintettek mennyi pénzt kapnak költségtérítés jogcímén. Keszthelyi Gyula honlapján közölte, mindent megtesz, hogy ezek is nyilvánosságra kerüljenek. Közérdekű adat eltitkolása miatt egyébként nemrég nyomozást indított a MOK ellen az ügyészség, miután a tardi háziorvos kifogásolta, hogy a köztestület több törvényben előírt adatot nem tesz közzé. Ezzel a kérdéssel 2005-ben foglalkozott az adatvédelmi biztos is, aki szerint Égernek nyilvánosságra kell hoznia tiszteletdíjának összegét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.