Nyomozás a HM-cégeknél

Swendt Pál
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával hétfőn nyomozást rendelt el a Budapesti Katonai Ügyészség annak a feljelentésnek az alapján, amelyet Hende Csaba honvédelmi miniszter március 30-án a Legfőbb Ügyészséghez juttatott el – tájékoztatta lapunkat Balogh Zoltán, a szervezet szóvivője.
Hende Csaba azzal fordult az ügyészséghez, hogy adataik szerint a minisztérium két cégénél, a Rekreációs és Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.-nél, valamint a Térképészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nél 2005 és 2010 között visszaélések gyanúja merült fel. A feljelentés alapján az előbbi vállalkozásnál jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és folytatólagosan elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés történhetett.
A Térképészeti Kft.-t érintő feljelentés szerint a cégnél történtek felvetik a versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntettét, továbbá az üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint az üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.