Összeállt a filmszemle programja

Tölgyesi Gábor
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy játékfilmet versenyben, tizet pedig információs szekcióban mutat be a 42. Magyar Filmszemle – derül ki a mustra közzétett programjából. A hagyományos februári egy hét helyett május 5-től 8-ig az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Corvin és Puskin moziban mutatják be az elmúlt év filmtermését.
Versenyben van Kocsis Ágnes Pál Adrienn, Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei, Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein terv, Pozsgai Zsolt A föld szeretője és Rudolf Péter Üvegtigris 3 című filmje, Csupó Gábor Holdhercegnő, Fliegauf Benedek Womb-Méh című alkotását információs szekcióban vetítik. Tizenkét televíziós mű, tizenegy animációs alkotás, huszonöt dokumentum-, tíz tudományos-ismeretterjesztő, huszonhat rövidfilm külön-külön kategóriában versenyez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.