Ötvenezres bírság Bakácsnak

Megbánta az áruházi tolvajlást Bakács Tibor Settenkedő, akit tegnap ötvenezer forintra bírságoltak. A balliberális újságíró felháborítónak tartja, hogy hetekig a személye körüli felhajtás volt a híradók vezető híre. A lopás után rögtön állásajánlatot kapott a Farkasházy-féle Hócipőtől.

Munkatársunktól
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budakörnyéki Bíróság ötvenezer forintos pénzbírságra ítélte tegnap Bakács Tibor Settenkedőt, amiért egy rúd szalámit és sajtot próbált ellopni az egyik budakalászi bevásárlóközpontból. Az alig félórás tárgyalás végén kihirdetett végzés szerint a tulajdon elleni szabálysértés miatt kiszabott bírságot harminc napon belül kell megfizetnie, ellenkező esetben az összeg letiltható, illetve 10 és 25 nap közötti elzárásra váltható.
A korábban a Klubrádióban műsort vezető Heti Hetes-résztvevő, újabban pedig a médiatörvény elleni tüntetéseket levezénylő Bakács tegnap papucsban érkezett a bíróságra, és ezt azzal magyarázta, hogy egy háztartási balesetben eltörte a lábujjait. A balliberális újságíró a bíróság végzése ellen nem fellebbezett. – Megbántam és sajnálom a történteket – jelentette ki.
Ismeretes, február 4-én Bakács Tibor egy rúd szalámival a kabátja alatt próbált kijutni az egyik budakalászi hipermarketből, de a biztonsági kapu jelzett, ezért a vagyonőrök egy különirodába kísérték, ahol kérdőre vonták. Bakács először csak a szalámit adta elő, és mivel az őrök nem motozták meg, ezért csak később, a biztonsági kamera felvételét visszanézve derült ki, hogy három darab sajt is volt nála, amit meghallgatása közben az asztal alá dobott. Az újságíró összesen 4532 forintos kárt okozott az áruházláncnak. Vallomásában Bakács elmondta: a késő esti órákban élettársával együtt a hétvégére vásároltak alapvető élelmiszereket körülbelül tízezer forint értékben, amikor „hirtelen elhatározásból” kabátja belső zsebébe rejtett egy rúd téliszalámit, a sajtokat pedig az oldalzsebekbe dugta. Hangsúlyozta: élettársa nem tudott a lopásról. Miután kifizették az árut, átmentek a biztonsági kapun, besípolt a rendszer, és a vagyonőrök feltartóztatták. Szavai szerint a „mohóság bűnébe esett”. Bakács elárulta: jelenleg regisztrált munkanélküli, de segélyt nem kap. Elvált, havi 40-50 ezer forint tartásdíjat fizet két kiskorú gyermeke után, élettársától júniusra várja harmadik gyermekét. Közlése szerint havi 110-120 ezer forint bevétele van.
Bakács Tibor az újságíróknak azt mondta: fotózzák csak nyugodtan, mert ezt most tehetik utoljára, ugyanis kivonul a médiából. Felháborítónak nevezte, hogy hetekig a személye körüli felhajtás volt a híradók vezető híre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.