Pályázat kistermelői piacokra

Dénes Zoltán
2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őstermelői helyi piacok fejlesztésére előreláthatólag ötmilliárdos kerettel hirdetnek pályázatokat a közeljövőben az Új Magyarország vidékfejlesztési programon belül – közölte Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára szombaton a gazdagréti Szent Angyalok-templom felkarolásával, a templomkertben működő gazdagréti piac bemutatásakor. Mint mondta, a kormány célja lerövidíteni az élelmiszereknek a fogyasztók asztaláig megtett útját. Ezzel biztonságosabb az élelem, kisebb a környezetkárosítás és több hazai munkahely jöhet létre – tette hozzá. Király Nóra, a XI. kerület önkormányzati képviselője a kistérségben megtermelt áruk lakótelepi értékesítésének egyik megszervezője arról számolt be, hogy a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének segítségével létrehozott piac két kistermelővel indult, s mára több mint húszan árulják portékáikat. A lakótelepen élő több ezer családnak a szombati piacozás immár családi program. Reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés országossá nőheti ki magát. Hoffmann Tamás polgármester úgy vélte, a kezdeményezés azért lehet sikeres, mert a kistermelők megbízható forrásból származó élelmiszert kínálnak elérhető áron. A gazdagréti piac sikerének köszönhetően március eleje óta Kelenvölgyben már működik, az őrmezői lakótelepen pedig a jövő héten fog indulni egy hasonló piac.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.