Példátlan francia vonatblokád

Olaszországból érkező vonatjáratokat töröltek vasárnap a francia hatóságok, hogy így akadályozzák meg annak a szerelvénynek a belépését, amelyen tunéziai migránsok és politikai aktivisták tiltakoztak a francia bevándorlási politika ellen, írta az MTI.

Hírösszefoglaló
2011. 04. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden vonatjáratot törölt a (dél-franciaországi) Alpes-Maritimes megye prefektúrája további intézkedésig – közölte a francia állami vasúttársaság egyik kalauza az olasz határváros, Ventimiglia pályaudvarán. Franco Frattini olasz külügyminiszter határozott tiltakozást jelentett be a vonatjáratok leállítása miatt.
A France Info hírrádió tudósítása szerint az úgynevezett méltóság vonatán mintegy háromszáz fiatal szeretett volna tiltakozni az arab országokból érkező menekültekkel szembeni francia bevándorlási politika ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.