Pontos, gyors információ – nagy előny

MN
2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az okostelefonok egyre nagyobb arányú elterjedésével párhuzamosan azt lehet felfedezni, hogy a nagy tudással rendelkező telefonok képességeit szinte még alig használják ki a vállalatok.

Miközben a magánélet szervezésében, információk beszerzésében és megosztásában már jelentős szereppel bírnak az okostelefonok, addig a cégek esetében ez a szerepvállalás csak a közeljövőben indul majd meg. Az áttörést segíti a vezeték nélküli internet-hozzáférést is biztosító mobileszközök (táblagépek és okostelefonok) árának jelentős csökkenése, de a mobil széles sáv elérhetősége is.
Az okostelefonok vállalati körben történő elterjedésével párhuzamosan a vállalati mobilalkalmazások előnyeit egyre több cég szeretné kihasználni. Az okostelefonokon elérhető munkafolyamat támogató mobilalkalmazások bevezetésével nagymértékben megnövekedhet egy vállalat vagy intézmény működésének hatékonysága. Az irodán kívül dolgozó kereskedők, technikusok, logisztikai munkatársak, ügynökök vagy banki alkalmazottak például azonnal, online módon továbbíthatják a központnak a mobileszközökkel rögzített információkat, illetve ezen a csatornán keresztül a back-office-ból ők is kaphatnak feladatokat. Jelentősen csökken tehát az adminisztrációs idő és növekszik a transzparencia.
Egy, a napokban aláírt együttműködési szerződés keretében üzleti folyamatokat támogató, testre szabható mobilalkalmazások értékesítéséről és üzemeltetéséről állapodott meg a Mobile Engine Kft. és a KFKI Zrt., a Magyar Telekom közép- és nagyvállalati ügyfélkörének egységes kiszolgálásáért felelős vállalata. Havidíjas T-Systems szolgáltatásként ez az új megoldás a négy legelterjedtebb mobil operációs platformon vehető igénybe (Android, iPhone, BlackBerry és Windows Mobile). A vállalatok működésébe a kínált mobilalkalmazások a testre szabással együtt néhány hét alatt adaptálhatók, ezáltal a bevezetés igen rövid idő alatt és kockázatmentesen valósítható meg.
Ez a mobil adatgyűjtő és aktivitás menedzsment alkalmazás drasztikusan csökkenti a papíralapú űrlap kitöltésével és feldolgozásával kapcsolatos költségeket, illetve időszükségletet. A központi menedzsmentfelületnek köszönhetően a back-office azonnali információkat kaphat a központi irodai infrastruktúrától távol dolgozó kollégái aktivitásáról. A menedzsment számára az automatizált riportok szélesebb körű ellenőrzési lehetőséget adnak az irodán kívül zajló munkafolyamatokra, valamint gyorsabb piaci információt biztosítanak kevesebb adminisztrációs ráfordítás mellett.
A vállalatok versenyképességüket javíthatják szolgáltatásaik minőségének emelésével, amelyhez a cloudalapú mobil adatgyűjtő és aktivitás menedzsment alkalmazás az adatok pontosságát, megbízhatóságát nyújtja. Ezen túl az összes irodán kívülről származó adat rögtön elérhetővé válik az alkalmazás központi online felületén.
A házon kívül dolgozó munkatársak tehát az okostelefonjaik és a Mobilengine alkalmazások támogatásával adatokat gyűjthetnek és jelentéseket készíthetnek. Ezenkívül az ügyfelekkel tárgyaló, vagy az irodán kívüli projektért felelős dolgozók is hozzáférhetnek céges adatokhoz. A testre szabott űrlapok biztonságos időbélyeget, helymeghatározást, fényképcsatolást és az arra alkalmas mobileszközön aláírási lehetőséget is biztosítanak. A mobilfelhasználók által gyűjtött adatok a webes back-office felületen hozzáférhetők, részletes keresővel, térkép- és naptárnézettel, illetve összesített riportkészítő funkcióval. Mindezek mellett a menedzsment rendszeres összesített vezetői jelentést kaphat e-mailben, amely az adott aktivitásról statisztikát is tartalmazhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.