PÓTSZÉK

Pethő Tibor
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ádámok és Évák
Soproni Petőfi Színház. Bemutató: április 3.
Madách művének diákelőadása országos kezdeményezés, amit a szolnoki Szigligeti Színház és a Magyar Teátrumi Társaság hívott életre. A vidéki színházak lehetővé tették, hogy városuk középiskolái részt vehetnek egy színházi előadás létrehozásában. Sopronban hat iskola kilenc osztálya jelentkezett a feladatra. Közülük sorsolták ki a Tragédia tizenöt színét.

Figaro házassága
Veszprémi Petőfi Színház. Szerző: Pierre Augustin Caron de Beaumarchais. Rendező: Valló Péter. Bemutató: április 1.
Az eredeti prózai változat. Egy fiatal epekedő szerelme úrnője iránt, a megunt úrnő szerelme férje iránt, a férj vágyakozása minden meglebbenő szoknya után.

Kérek egy álmot
Kecskeméti Katona József Színház. Rendező: Pesty-Nagy Kati. Bemutató: április 6.
Mi a teendő, ha az unokahúgod egy álmot kér ajándékba? Nem könnyű helyzet. Ezen az estén a mesejátékban minden megtörténhet, valóra válnak az álmok.

Rómeó és Júlia
Vígszínház. Író: William Shakespeare. Rendező: Eszenyi Enikő. Bemutató: április 4.
Rómeó és Júlia dacolva minden előítélettel tisztán és szabadon akar szeretni. A természet törvényeinél erősebb a politika, a szerelemnél tartósabb a gyűlölet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.